Openbare bibliotheek Zoersel

1.000.000 online persartikels gratis bij u thuis

Bent u voor een spreekbeurt op zoek naar een artikel dat enkele weken geleden in de krant verscheen? Wilt u een overzicht van alle persartikels die over Zoersel verschenen?
Als lid van de bibliotheek kunt u nu gebruik maken van GoPress, het online krantenarchief van alle Vlaamse kranten, Knack, Trends en Belga. Maak via het internet een bibliotheek-account aan en u bent vertrokken.

Via GoPress kunt u gratis artikels uit Metro, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, De Standaard, Het Belang van Limburg, De Morgen, De Tijd, Trends, Knack, Krant van West-Vlaanderen, Klasse & Wablieft vanaf midden de jaren negentig opvragen. Artikels van gisteren en vandaag zijn enkel in de bibliotheek te lezen. Breng dus gerust uw tablet of laptop mee naar de bibliotheek (enkel in Zoersel en Sint-Antonius) en doorblader online alle kranten. Vraag de juiste link aan de balie.

Om artikels thuis gratis te lezen heeft u een bibliotheek-account nodig. Surf naar onze online catalogus op zoersel.bibliotheek.be en klik in de rechterbovenhoek op 'mijn bibliotheek-aanmelden'. Iedereen dient zich de eerste keer te registereren aan de linkerkant van het scherm onder 'Nieuw bij Mijn Bibliotheek? Registreer je nu', ook al heb u in het verleden deze dienst al gebruikt. Vul de kaartgegevens en alle andere gevraagde gegevens in.

Heeft u al een account of hebt u er net één aangemaakt? Prima! U kan nu inloggen op de account en in de linkerbalk kiezen voor GoPress krantenarchief. Klik op het blauw onderlijnde Bibliotheek Zoersel om het krantenarchief te openen en aan de slag te gaan.

Meer info? bibliotheek@zoersel.be of 03/2980 722

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Duizend Bibburen en Granaten

In oktober en november organiseren we met de bibliotheken van Bibburen een hele boel activiteiten rond strips voor jong en oud. Ontdek hier in welke bibliotheek u een Kiekeboe-strip kunt laten signeren door Merho, strips laten taxeren door Peter Van Hooydonck, stripwandelen, ... Lees verder

Wedstrijd: Ik ben helemaal strip en Gestripmixt

In oktober en november organiseren we met de bibliotheken van Bibburen een hele boel activiteiten rond strips voor jong en oud. Met onze wedstrijden kan je tickets winnen voor Comics Station, het nieuwe indoor pretpark rond populaire stripfiguren of 1 van de vele strips. Lees verder

Lezing 19 oktober: zin en onzin van de graphic novel

Wat is die graphic novel nu eigenlijk? Kan je het kaf van het koren scheiden? Welke graphic novels moet je gelezen hebben? Kurt Morissens leidt je door de geschiedenis van de graphic novel, zet voor- en nadelen op een rij en geeft een hoop tips voor de beste graphic novels. Lees verder
Meer nieuws