Openbare bibliotheek Zoersel

Hogere boetes in 2018 vermijden? Enkele tips.

Hogere boetes in 2018 vermijden? Enkele tips.

 

Met het nieuwe jaar is ook ons reglement veranderd. 

Alles mag nu gratis uitgeleend worden en ook reserveren is gratis. Enkel onze boetes zijn verhoogd naar 15 cent per materiaal per dag. De boete kan dus snel oplopen.

Enkele tips om boete te vermijden:

1. Zorg er zeker voor dat uw mailadres bij ons staat geregistreerd.

  • U ontvangt dan 3 dagen voor de uitleentermijn vervalt een herinneringsmailtje. Onderneem direct actie door ons te bellen, terug te mailen of online uw boeken te verlengen. Hou er rekening mee dat elk materiaal 2 keer verlengd kan worden. Daarna moet u de materialen binnenbrengen.
  • Wanneer een boek dat u heeft uitgeleend wordt gereserveerd door een andere lener; krijgt u hiervan een verwittiging via mail. U weet dan dat u het boek wel nog mag houden tot uw uitleendatum, maar niet meer zal kunnen verlengen.
  • U ontvangt veel sneller een verwittiging dat u reeds te laat bent. Elke dag dat u vroeger de boeken kan terugbrengen, is een groot bedrag uitgespaard.
  • Krijgt u de mails niet aan? Kijk eens bij uw ongewenste mail/spamfolder en zet onze afzender op veilig.

2. Schrijf de uitleendatum op uw kalender of in de agenda als extra geheugensteuntje.

3. Geen tijd om tijdens de openinsguren de materialen binnen te brengen? Deponeer ze in de boekenschuif aan de bibliotheek in Zoersel, Dorp 54. Dit kan 24/24 en 7/7. U moet dus niet wachten tot u eens naar de bibliotheek kunt komen. Het bibliotheekpersoneel neemt de boeken nog dezelfde of de dag erna in.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Tentoonstelling Jan Bosschaert

Zoersel heeft Merho en in Wijnegem heeft men Jan Bosschaert. Tot eind februari zijn 10 originele tekenplaten van de geestelijke vader van Sam, Jaguar, De geverniste vernepelingskes, ... te bewonderen in de bibliotheek van Zoersel. Lees verder

Week van de Poëzie 25.01 - 31.01

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen – en absoluut ook in Zoersel – passen gedichten toe in het leven van alledag. We geven u graag een bloemlezing van wat er in Zoersel zoal op het programma staat. Lees verder
Meer nieuws