Hogere boetes in 2018 vermijden? Enkele tips.

Met het nieuwe jaar is ook ons reglement veranderd.

Alles mag nu gratis uitgeleend worden en ook reserveren is gratis. Enkel onze boetes zijn verhoogd naar 15 cent per materiaal per dag. De boete kan dus snel oplopen.

Enkele tips om boete te vermijden:

1. Zorg er zeker voor dat uw mailadres bij ons staat geregistreerd.

• U ontvangt dan 3 dagen voor de uitleentermijn vervalt een herinneringsmailtje. Onderneem direct actie door ons te bellen, terug te mailen of online uw boeken te verlengen. Hou er rekening mee dat elk materiaal 2 keer verlengd kan worden. Daarna moet u de materialen binnenbrengen.
  • Wanneer een boek dat u heeft uitgeleend wordt gereserveerd door een andere lener; krijgt u hiervan een verwittiging via mail. U weet dan dat u het boek wel nog mag houden tot uw uitleendatum, maar niet meer zal kunnen verlengen.
  • U ontvangt veel sneller een verwittiging dat u reeds te laat bent. Elke dag dat u vroeger de boeken kan terugbrengen, is een groot bedrag uitgespaard.
  • Krijgt u de mails niet aan? Kijk eens bij uw ongewenste mail/spamfolder en zet onze afzender op veilig.

2. Schrijf de uitleendatum op uw kalender of in de agenda als extra geheugensteuntje.

3. Geen tijd om tijdens de openinsguren de materialen binnen te brengen? Deponeer ze in de boekenschuif aan de bibliotheek in Zoersel, Dorp 54. Dit kan 24/24 en 7/7. U moet dus niet wachten tot u eens naar de bibliotheek kunt komen. Het bibliotheekpersoneel neemt de boeken nog dezelfde of de dag erna in.

Met Bibburen op reis

In juli en augustus organiseert Bibburen verschillende lezingen en workshops met reizen als rode draad. Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is aangeraden wegens beperkte plaatsen. Lees verder