Vanaf 01.01.2018: nieuw reglement en nieuwe openingsuren

Vanaf 01.01.2018 verandert er het één en ander in het reglement en de openingsuren.

Nieuw reglement

Bij een bibliotheekbezoek komt soms heel wat rekenwerk kijken. Vijf dvd’s aan € 1,50 per stuk, vijf cd’s aan € 0,50 per stuk, vijf boeken waarvan u er één reserveerde aan € 0,50. Boeken mag u één keer verlengen, dvd’s en cd’s niet... Vanaf 1 januari 2018 maken we alles een stuk eenvoudiger, zodat u ten volle van onze bibliotheekcollectie kunt genieten.
We zetten de belangrijkste veranderingen even op een rijtje:

• vrij 15 materialen per kaart combineren, helemaal naar keuze
  • alles wordt gratis uitgeleend, ook dvd's en cd's
  • lidmaatschap blijft gratis, voor iedereen binnen en buiten de gemeente
  • reservaties zijn gratis
  • alle materialen kunnen 2 maal verlengd worden
  • Bent u toch te laat? Dan betaalt u €0,15 per materiaal per dag.

Wilt u boete vermijden?
Dan kunt u ons uw e-mailadres bezorgen en ontvangt u, drie dagen voor het verstrijken van de uitleentermijn, van ons een herinneringsmail. Snel online verlengen via ‘mijn bibliotheek’ of een telefoontje kan u dan die onnodige kosten besparen

Om het voor iedereen nog eenvoudiger te maken, gelden deze regels vanaf 2018 in alle bibliotheken van Bibburen. Dat betekent dus dat u met uw Zoerselse bibkaart ook terecht kunt in de bib van Borsbeek, Malle, Ranst, Wijnegem, Wommelgem en Zandhoven. Na een korte gratis registratie kunt u hier ook vijftien materialen uitlenen en gelden dezelfde regels. Dus is een boek niet beschikbaar in Zoersel, neem dan zeker een kijkje in de catalogus van de andere bibliotheken. Let wel, boeken die u daar uitleent, brengt u ook daar terug binnen.

Nieuwe openingsuren

Vanaf januari veranderen de openingsuren van onze drie bibliotheekvestigingen.

Ook nieuw is dat u in de bib van Zoersel drie voormiddagen terecht kunt tijdens de zogenaamde zelfuitleenuren. Op deze momenten kunt u zelfstandig van de bibliotheek gebruikmaken terwijl de medewerkers op de achtergrond aan het werk zijn. Bij een probleem staan ze uiteraard steeds voor u klaar.

bib Zoersel, Dorp 54
ma 10-14 uur* | 14-20 uur
di  14-17 uur
wo 14- 20 uur