Openbare bibliotheek Zoersel

Veelgestelde vragen ‘mijn bibliotheek’

gepost op: 26 november 2013

Enkele veelgestelde vragen in verband met de vernieuwde 'mijn bibliotheek':

Ik vul op de startpagina van 'mijn bibliotheek' mijn gegevens in, maar ik geraak niet in het systeem.

De eerste keer dat u op de vernieuwde 'mijn bibliotheek' dienst komt, moet u sowieso eenmalig registreren. Ook al gebruikte u in het verleden ook al 'mijn bibliotheek' om te verlengen.

Klik onderaan op de knop 'maak een profiel aan'. Vul uw kaartgegevens in (kijk onder het vraagtekentje voor instructies) en daarna alle andere gevraagde gegevens.

Ik heb maar één mailadres, maar wil toch meedere personen hiermee aanmelden.

U kan niet hetzelfde mailadres gebruiken om twee verschillende profielen aan te maken. U maakt eerst 1 profiel aan en logt hierop in. Klik aan de linkerkant op de knop 'voeg een lidmaatschap toe'. Vul de kaartgegevens in.
U kan nu de uitleningen van de verschillende personen bekijken op 1 profiel.

Ik heb een rode kaart, maar ik geraak toch niet geregistreerd

Is de kaart volledig rood? Enkel bij kaarten waarvan de achtergrond volledig rood is, dient de 0318 weg te vallen. Dit geldt niet voor witte kaarten met een rode opdruk.

Nog geen reacties

Plaats een reactie
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Meer nieuws

Enquête: wanneer kan u naar de bib komen?

Wanneer bezoekt u meestal de bibliotheek? Is het een eerste stopplaats na het afhalen van uw kinderen of is het eerder iets voor na het avondeten? De meeste Zoerselaars vinden wel een momentje om één van onze bibliotheken een bezoekje te brengen. Toch vallen er misschien sommigen uit de boot. Lees verder
Meer nieuws