Openbare bibliotheek Zoersel

Week van de Poëzie 25.01 - 31.01

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen – en absoluut ook in Zoersel – passen gedichten toe in het leven van alledag. We geven u graag een bloemlezing van wat er in Zoersel zoal op het programma staat.

25.01
poëzie in de publieke ruimte
Op Gedichtendag onthullen we in de patio van het administratief centrum een aantal mooie gedichten van dichters uit de lage landen. Het zijn gedichten in het thema van het platteland, wat kadert in ons cultureel jaarthema 'Dorp in de Kijker' .     

poëzie in de bib
Leerlingen van de tekenacademie hebben tekeningen gemaakt bij gedichten. Deze zijn te bezichtigen tijdens de poëzieweek in de bibliotheek van Zoersel, van 25 tot en met 31 januari.

het poëtisch leescafé
Poëzie staat centraal in het leescafé van de bib, waar barman Eddy De Raedt de poëziespits afbijt en u, tussen 10 en 13 uur, elk half uur trakteert op een gedicht.

lezing in de Bijl
Joke Van Leeuwen brengt in de Bijl de lezing ‘voorbij de vanzelfsprekendheid’. Tijdens haar optreden rijgt Joke achteloos het ene gedicht aan het andere en brengt ze zware thema's met lichtheid. Tickets voor deze voorstelling kunt u kopen op  https://webshop.zoersel.be/Tickets/overzicht.aspx

27.01
poëzie en expositie
De leerlingen woord van de academie schreven en lezen eigen gedichten voor, en dit van 10 tot 11 uur in de bib in Zoersel. Een aantal gedichten werd door de leerlingen van beeldende kunst verwerkt tot prachtige posters.

28.01
poëzie op typische Zoerselse locaties
Na verschillende succesvolle edities van ‘dichter in huis’ zal de Gedichtendag dit keer helemaal kaderen in het culturele jaarthema ‘Dorp in de Kijker’. Dit betekent dat er, op vier typische Zoerselse locaties, een luisterrijk poëzieprogramma gebracht zal worden, afgewisseld met een streepje muziek. Na afloop kunt u nog wat nagenieten met een hapje en een drankje. Let wel, aangezien het aantal plaatsen per locatie beperkt is, vragen we u om uw komst vooraf te melden. U bevestigt uw 'luisterend oor' vóór woensdag 24 januari bij de dienst cultuur, T 03 2980 7 13, cultuur@zoersel.be.

locatie: pastorij Halle, Halle-Dorp 32
van 10.30 tot 11.30 uur
voordracht: Walda Van Onckelen
muzikale omlijsting: Frank Schaffels

locatie: jeugdherberg Gagelhof, Gagelhoflaan 18
van 13.30 tot 14.30 uur
voordracht: Lawrence Cortebeeck, Yara Rymen en Glenn Van Hauwenis
muzikale omlijsting: Lawrence Cortebeeck, Glenn Van Hauwenis
locatie: Lindepaviljoen, Oostmallebaan 15
van 16 tot 17 uur
voordracht: Rita Van den Broek
muzikale omlijsting: muziekacademie Zoersel

locatie: de Sapristie, Handelslei 70
van 16 tot 17 uur
voordrachtkunstenares en muzikale omlijsting: Iris Crynen

voorleessessies
Tijdens gans de poëzieweek vinden er verschillende voorleessessies plaats. Zo zal Frederika Houwelijckx gedichten voordragen aan de bewoners van ZNA Joostens. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Frank Schaffels en Ilse Bickes. De leerlingen van het vierde leerjaar van de Kiekeboes, Sint-Elisabethschool en Pierenbos gaan op hun beurt gedichten voorlezen aan de bewoners van woonzorgcentrum 'de Buurt', Residentie Lindenhof en Residentie Halmolen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Samen blokken in de bib

Loop je de muren op in je kot? Teveel lawaai thuis of afgeleid door het internet? Of haal je gewoon veel moed uit het samen studeren? Vanaf 2 mei tot 23 juni kunnen alle studenten weer bij ons terecht. Lees verder
Meer nieuws