Boekstart

Voorlezen aan kinderen is zoveel meer dan een leuk tijdverdrijf. Door voor te lezen, stimuleer je immers ook hun taalontwikkeling en woordenschat. Hoe vroeger je bovendien begint, hoe groter de positieve effecten voor je kind. Daarom worden we in 2021 een ‘Boekstartgemeente’. Dat betekent dat je in onze bibliotheek een nieuw aanbod aan baby- en peuterboekjes vindt én kersverse ouders krijgen twee boekenpakketten cadeau!

Wat is Boekstart?

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open.

Gratis boekenpakket

Vanaf begin januari 2021 krijgen kersverse ouders via Kind en Gezin een boekenpakket cadeau bij hun consultatie op zes maanden. Wanneer hun kindje vijftien maanden wordt, krijgen ze bij Kind en Gezin een bon waarmee ze een tweede pakket boeken kunnen afhalen in de bibliotheek van Zoersel, Sint-Antonius en Halle.

Ouders die hun kinderen niet via Kind en Gezin laten vaccineren kunnen met hun kindboekje het baby -en peuterpakket ophalen in de bibliotheek.

Meer informatie over Boekstart vindt u op: www.boekstart.be

Ons aanbod

Ouders, grootouders, onthaalouders, broers en zussen … Al wie graag voorleest aan jonge kinderen kan in onze drie bibliotheken terecht voor een nieuw aanbod aan baby- en peuterboekjes. In de bib in Zoersel is dit aanbod te vinden in een gezellig, apart babyhoekje. Om plaats te besparen wordt dit hoekje in de bib van Halle en Sint-Antonius vervangen door kindvriendelijke rugzakjes met Boekstartboekjes om uit te lenen.
De Boekstart boekjes worden na elke ontlening gewassen. Op die manier kan je ze op een veilige manier en dus met een gerust hart uitlenen.

boekstart-rugzakjes