Digitaal reserveren, een afspraak via Zoom, online kopen, …Voor een grote groep mensen zijn deze digitale toepassingen onbekend terrein. Via Digidak helpen vrijwilligers je op weg met al je vragen en problemen i.v.m. tablet, computer en smartphone. 

Net zoals lezen, schrijven en rekenen tot de basiskennis behoort, wordt er tegenwoordig meer en meer verwacht digitaal vaardig te zijn. Een e-mail kunnen versturen of online een afspraak boeken, is het afgelopen jaar meer en meer een vereiste geworden. 

Voor bijna een kwart van de Vlamingen zijn digitale basisvaardigheden echter niet vanzelfsprekend. Wie zijn weg niet kent op het internet, geraakt achterop en mist zo noodzakelijke diensten. Met digidak proberen we deze digitale kloof te verkleinen.

 

cursussen

Vanaf oktober starten de vrijwilligers van digidak opnieuw met cursussen. In kleine groep leert u samen met hen stap voor stap hoe u een tablet, laptop of smartphone gebruikt.

Onder voorbehoud van de coronamaatregelen, gaan de inschrijvingen op volgende momenten door:

  • administratief centrum
    - maandag 20 september tussen 10 en 12 uur en tussen 14
      en 16 uur.
    - donderdag 23 september tussen 18 en 20 uur.
  • bibliotheek Zoersel
    dinsdag 21 september tussen 10 en 12 uur en tussen 19 en 20 uur.

Klik hier voor het cursusaanbod najaar 2021.  Vanaf 13 september is er ook een folder in de bibliotheken beschikbaar.

 

vrije inloop op afspraak

Tijdens een vrije inloop kunt u met een individuele vraag of probleem bij een vrijwilliger terecht. Om een afspraak te maken kan je mailen naar digidak@zoersel.beof bellen naar 03 298 09 30. Er wordt samen met jou een dag en tijdslot vastgelegd.

 

digidak en corona

Hou rekening met een aantal veiligheidsmaatregelen wanneer je naar je afspraak of cursus komt. Draag een mondmasker en ontstmet je handen bij aankomst en vertrek. Volg verder de aanbevelingen van onze vrijwilligers zeker goed op.