Gopress krantenarchief

Ben je op zoek naar nieuws of wil je de actualiteit op de voet volgen? In de bibliotheek lees je iedere dag verschillende kranten en tijdschriften op papier of digitaal. Maar ook bij jou thuis heb je toegang tot de meest gekende internationale kranten en tijdschriften.

GoPress Krantenarchief - in de bib maar ook van thuis uit

Raadpleeg het archief van alle Vlaamse kranten en een selectie aan tijdschriften en internationale kranten via het Gopress krantenarchief. Je vindt er alle artikels terug die ouder zijn dan twee dagen.

Je kan het archief heel eenvoudig raadplegen via onze catalogus (klik in het zoekvak op het tabblad 'krantenarchief'). Binnen de muren van de bib kan je de gewenste artikels meteen lezen. Thuis of onderweg kan je de artikels lezen door in te loggen met je Mijn Bibliotheekprofiel.

 

GoPress Kiosk - enkel in de bib

Krijg digitaal toegang tot alle Vlaamse kranten, enkele Nederlandse kranten en een selectie tijdschriften via de GoPress Kiosk. Je leest de dag- en weekbladen van de laatste zeven publicatiedagen digitaal. 

Dat kan in de bib via de Gopress Kiosk op eender welk toestel (van de bibliotheek of van jezelf). Gebruik je een eigen toestel dan moet je gebruik maken van de wifi van de bibliotheek om van dit aanbod te kunnen genieten.

Een overzicht van het aanbod aan kranten en tijdschriften via Gopress vind je hier

 

Historisch krantenarchief Gazet van Antwerpen en Gazet van Mechelen

Bibliotheekleden uit de provincie Antwerpen hebben gratis toegang tot het historisch archief van de Gazet van Antwerpen en Gazet van Mechelen. De historische collectie van beide kranten wordt gedigitaliseerd door uitgever Mediahuis en haar partners, de provincie Antwerpen, de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, het MAS, het stadsarchief van Mechelen en de Universiteit Antwerpen. 

Op dit moment is de periode 1891-1988 en 2004 tot nu reeds doorzoekbaar. Om in te loggen heb je een Mijn Bibliotheekaccount nodig.

Log in en doorzoek het GvA-archief