Hoe werkt de bib?

Hoe word ik lid van de bibliotheek?

De bib is er voor iedereen. Leden en niet-leden hebben toegang tot de bibliotheek en kunnen er informatie opzoeken, internet raadplegen, vragen stellen en ter plaatse boeken, kranten en tijdschriften lezen

Als je iets mee naar huis wil nemen, dan moet je eerst lid worden van onze bib. 

Inschrijven kan met de identiteitskaart bij één van onze medewerkers aan de balie.  Wie jonger is dan 14 jaar heeft de toestemming van de ouders nodig om lid te worden.

Je krijgt bij het inschrijven een lidkaart. Materialen uitlenen kan met deze kaart of met de identiteitskaart.

Hoeveel materialen kan ik uitlenen en hoeveel kost dit?

Je mag maximum 15 materialen ontlenen per lidmaatschap. De uitleen van alle materialen is gratis.

De uitleenperiode bedraagt maximum 4 weken. Deze kan twee maal met 4 weken verlengd worden.

Kranten en nieuwe nummers van de tijdschriften kan je niet lenen. Je kan ze in de bibliotheek lezen.

Kan ik de uitleentermijn verlengen?

Je kan de uitleentermijn van alle materialen tot tweemaal toe kosteloos met maximum 4 weken verlengen, op voorwaarde dat een materiaal niet gereserveerd werd door een andere lener.

Om te verlengen kan je ons mailen, bellen (tijdens de kantooruren op 03/2980 722), of je meldt je aan bij Mijn Bibliotheek om je uitleningen te bekijken en om de uitleentermijn van uitgeleende items te verlengen. Verlengen kan uiteraard ook bij je bezoek aan de bibliotheek.

Indien iets gereserveerd wordt door een andere lener, word je hiervan per mail verwittigd.  
Je mag dit materiaal dan gedurende de afgesproken uitleentermijn bijhouden, maar je kan het niet verlengen.

Kan ik een mailtje krijgen als het einde van mijn uitleentermijn nadert?

Als je bij het inschrijven bij de bibliotheek je mailadres doorgaf aan de bibliotheekbalie dan krijg je normaal gezien automatisch een mailtje een aantal dagen voor de uitleentermijn verloopt. Opgelet : het sturen van herinneringsmails is slechts een bijkomende dienstverlening. De bibliotheek kan niet verantwoordelijk zijn voor uw mailbox.

Tip: kijk zeker ook na of de mail niet in een spam-folder is beland.

Krijg je nog geen automatische mails aan? Neem dan contact met ons op en dan brengen we dit voor jou in orde.

Kan ik mijn materialen buiten de openingsuren inleveren?

Ja dit kan! Aan de ingang van het bibliotheekgebouw in Zoersel hangt een boekenschuif aan de muur waar alle uitgeleende materialen van Zoersel, Halle of Sint-Antonius mogen teruggebracht worden. Inleveren kan dus 24 uur op 24.

De materialen worden, afhankelijk van wanneer je ze in de schuif legt, nog de dag zelf of de dag nadien verwerkt. Eventuele boete kan je betalen bij een volgende bezoek.

Vergeet niet dat je ook online kan verlengen als je boeken, tijdschriften of strips langer wil houden. Dit kan via de 'mijn bibliotheek' dienst.
Je kan twee keer verlengen met 4 weken. Materialen die gereserveerd werden door andere gebruikers kunnen niet verlengd worden.

Kan ik materialen naar een ander filiaal laten overbrengen?

Ja dit kan! Is het materiaal dat je wenst niet aanwezig in de bibliotheek waar je gewoonlijk komt, maar wel in 1 van onze 2 andere filialen, dan kan je het gratis laten overkomen.

Je vraagt het materiaal aan via mail, telefonisch, of aan een baliemedewerker. Er wordt 1 maal per week, op donderdagmorgen, rondgereden tussen de filialen. Het is dus mogelijk naargelang het moment van de aanvraag dat je een week moet wachten op je materialen. Aanvragen blijven 2 weken staan in je filiaal van keuze. Indien het dan nog niet werd afgehaald, sturen we het terug naar de bibliotheek van herkomst.

Deze dienst is gratis. Wil je een materiaal laten overkomen van een bibliotheek uit een andere gemeente in Vlaanderen, kan dit ook tegen de prijs van €5. Lees hier meer.

Ik heb een boek opgezocht maar het staat in het magazijn in de bib van Sint-Antonius. Wat nu?

Je kan het boek opvragen aan de balie in de bib van Sint-Antonius. Een bibliotheekmedewerker gaat het dan voor je halen.

Je kan ook vragen via mail, telefonisch of aan de balie om een boek uit het magazijn te laten overbrengen naar de bibliotheek van Halle of Zoersel.

Ik breng mijn materialen te laat terug. Wat nu?

Je betaalt € 0,15 per materiaal en per dag dat je te laat bent.

Betalen kan aan onze balies of in de bibliotheek van Zoersel aan de betaalautomaat.

Ben je te laat, dan word je verwittigd via mail of per brief. Heb je na meerdere herinneringen de uitgeleende materialen nog niet teruggebracht, dan wordt jouw lidkaart geblokkeerd.

Om terug lid te worden breng je de materialen terug en betaal je de boete. Verwittig in Zoersel na het betalen even een baliemedewerker om je kaart terug actief te zetten.

Ben je je materialen verloren of heb je ze beschadigd, lees dan hier na wat je moet doen.

Ik ben mijn materiaal verloren of het is beschadigd. Wat nu?

Heb je je materiaal na twee verlengingen nog niet terug gevonden of is het beschadigd, kom dan zo snel mogelijk langs de balie. Je betaalt de kostprijs van het materiaal plus een administratieve kost van € 2,5.
Indien je het materiaal later toch nog terug vindt, krijg je de prijs van het materiaal terug betaald aan de balie.

 

 

Ik ben mijn lenerspasje kwijt. Wat moet ik doen?

Laat een bibmedewerker je pasje blokkeren. Zo kunnen anderen er geen misbruik van maken. Aan de balie van de bib kan je voor € 2,5 een nieuw pasje laten maken, maar het is nog makkelijker om gratis over te stappen op je elektronische identiteitskaart (eID) als lenerskaart. Verwittig ons dan even zodat we kunnen nakijken of je identiteitskaart reeds geregistreerd staat in ons bestand.

Kan ik komen internetten, iets afprinten of kopiëren in de bibliotheek?

In de bibliotheek kan je gratis gebruik maken van onze computers om te surfen, mailen, chatten, documenten op te stellen of af te printen, documenten te scannen naar een mailadres,.. Er zijn ook e-id kaartlezers ter beschikking.

Meld je steeds even aan de balie voor je aan de slag gaat
.
Opgelet! Op maandag en vrijdag tijdens de zelfuitleen uren (10u-14u) zijn er mogelijks geen computers ter beschikking in de bib van Zoersel. Dan gaan er meestal computerlessen door. Tijdens de schoolvakanties is er geen les. Bij twijfel, kan u vooraf even bellen op 03/2980 722.
Onze bibliotheekmedewerkers kunnen je proberen te helpen met korte vragen, maar zijn geen specialisten. Bij bepaalde problemen, kan het nodig zijn dat de ict-dienst wordt ingeschakeld. Het is mogelijk dat je op een later moment dient terug te komen.

Er is wifi aanwezig in de drie bibliotheken. Selecteer het netwerk 'Zoersel-bezoeker'. Er is geen paswoord nodig.

Wij hanteren de volgende prijzen voor prints en kopies (voor dubbelzijdige prints de prijzen telkens verdubbelen):

A4 zwart-wit: €0,05

A3 zwart-wit: €0,10

A4 kleur: €0,40

A3 kleur: €0,80

 

Wil je graag leren om met een computer te werken? Digidak organiseert cursussen in de bib.

De catalogus gebruiken

Hoe zoek ik een boek, cd, film of een ander item op in de catalogus? En hoe zie ik waar dit aanwezig is?

Zoeken
Ga naar de startpagina en geef in de zoekbalk bovenaan één of meerdere zoekwoorden in en druk op Enter of klik op 'Zoeken' om te zoeken. Als je even wacht krijg je ook zoeksuggesties te zien die je kunt aanklikken.

Je krijgt een lijst met resultaten. Deze zoekresultaten kun je verfijnen (bv. op materiaal of jaar van uitgave) met de filters die onder de zoekbox verschijnen, of sorteren met de sorteeroptie rechts boven de zoekresultaten. 

screenshot filteren en sorteren

 

Het gewenste materiaal gevonden?
Klik op de titel om een gedetailleerde beschrijving te zien en te weten te komen of het materiaal aanwezig is en waar. Met de 'waar staat het' knop klik je meteen door naar die beschikbaarheidsinformatie. Of je kan gewoon naar onder scrollen om te kijken in welke bibliotheek iets aanwezig is.

waar staat het

 

Aanwezigheid in de verschillende bibliotheken
Je kan nu bekijken of het materiaal in Zoersel, Sint-Antonius of Halle staat en ook of het daar aanwezig is of niet. De betreffende bibliotheek staat steeds in de blauwe balk met daaronder een aanduiding of het daar aanwezig is of uitgeleend..

screenshot bibliotheken

 

Hoe kan ik zien of een item beschikbaar is in de bib?

Doe een opzoeking en klik door naar de detailpagina van het item.

Op de detailpagina zie je aan de rechterzijde meteen een indicatie van het aantal beschikbare exemplaren. Klik op de 'waar staat het' knop of scroll naar beneden om de precieze plaatsing in de bib te zien.

screenshot samenvatting beschikbaarheid

Hoe reserveer ik een item?

Als een item te reserveren is zie je op het detailscherm van het item een Reserveerknop staan. 

Als je nog niet aangemeld bent zul je verzocht worden om aan te melden, vervolgens kun je het exemplaar kiezen dat je wenst te reserveren en krijg je informatie over de eventuele kostprijs.

Wanneer het gereserveerde materiaal voor je klaar staat in de bib krijg je een mailtje of brief toegestuurd door de bibliotheek.

screenshot reserveren

Kan ik ook een boek ontlenen uit een andere bibliotheek dan die waar ik lid van ben?

Ja, je kunt een beroep doen op de dienst “Interbibliothecair Leenverkeer” (kortweg IBL).

Je kunt zelf opzoeken welke andere bibliotheken in Vlaanderen het item ook in bezit hebben. Klik hiervoor op de detailpagina van een item op de Zoek in andere bibliotheken in Vlaanderen link.

screenshot zoekuitbreiding Vlaanderen

Contacteer de bib om een IBL-aanvraag te plaatsen. Dit kan via mail, telefonisch of aan de balie. We vragen een bijdrage in de verzendkosten van 5 euro. Zodra het item is aangekomen in onze bib sturen we je een verwittiging.

 

Op zoek naar materialen uit een wetenschappelijke bibliotheek?

Ook wetenschappelijke boeken en tijdschriften kun je via IBL aanvragen. Doorzoek via Unicat de collectie van de Belgische universiteiten en wetenschappelijke instellingen.

Wetenschappelijke bibliotheken vragen meestal wel een hogere bijdrage in de kosten, bij een aanvraag kunnen we jou de precieze kost laten weten.

Hoe kan ik kranten- en tijdschriftartikels zoeken en online lezen?

Klik op het tabblad 'Krantenarchief' om deze digitale collectie te doorzoeken.

faq krantenarchief zoekbox

Als je op de titel van een artikel klikt en nog niet aangemeld bent, krijg je het loginscherm van Mijn bibliotheek te zien. Meld je aan om het artikel te lezen. Bevind je je in de bib? Dan hoef je niet aan te melden en word je automatisch doorgestuurd naar het artikel.

Hoe lijstjes maken van je favoriete bibliotheekitems?

Klik tijdens het zoeken in de catalogus op de 'zet op lijst' knop om boeken en andere items op een persoonlijk lijstje te bewaren. Als je nog niet aangemeld bent zul je eerst even moeten aanmelden met je Mijn Bibliotheek profiel. Nog geen profiel? Lees hier hoe je een profiel aanmaakt.

Je kunt een nieuwe lijst maken of een item aan een bestaande lijst toevoegen. 

Een overzicht van al je lijsten vind je terug door bij je gebruikersnaam in het gebruikersmenu de optie lijsten te kiezen. 

Je kunt een lijstje ook downloaden als pdf of csv als je het op je eigen pc wilt bewaren.

Zoeken als een pro: hoe werken met de zoektaal van de catalogus?

Tijdens het zoeken krijg je filter- en sorteeropties te zien die je eenvoudigweg kunt aanklikken. Als je dat wenst kun je echter volledig zelf een voorgefilterde zoekopdracht ingeven in het zoekvak. Hieronder vind je een overzicht van de zoekindexen die je kunt gebruiken. Alle zoektermen zijn ook te combineren met de booleaanse operatoren AND, OR, NOT.

Zoekindexen

author:
author:"Doris Lessing"
Auteursnaam, hoeft niet de volledige naam te zijn

title:
title:"harry potter en de vuurbeker" 
Titel of een deel ervan

subject:
subject:Berlijn
Onderwerp / thema

format:
format:krant
Mogelijke waarden: boek, krant, tijdschrift, artikel uit tijdschrift, cd, dvd, fundel, ...

type:
type:film
Mogelijke waarden : fictie, non-fictie, muziek, film

language:
language:turks 
Publicatietaal is Turks

languageo:
languageo:turks
Originele ("o") taal is Turks (publicaties vertaald uit het Turks)

doelgroep:
doelgroep:"vanaf 12-14 jaar"
doelgroep:"jeugd"
Mogelijke waarden: jeugd, volwassenen, of een specifieke leeftijdsverwoording (bijvoorbeeld: “vanaf 0-2 jaar”, "vanaf 9-11 jaar" of “vanaf 15 jaar”).

publisher:
publisher:"de eenhoorn"
Naam van de uitgever

siso:
SISO:706
SISO-code

zizocode:
zizocode:lalala
Mogelijke waarden: ZIZO-codes (Zonder Inspanning ZOeken) in Open Vlacc

level: 
level:"avi 6" 
Mogelijke waarden: Nieuwe en oude AVI-leesniveaus

utitle:
utitle:"Un ballo in maschera"
Uniforme titel

mc_code:
mc_code:J1
Code van de Vlaamse muziekclassificatie 

series:
series:Kiekeboe
series:dwarsligger
Reekstitel

nur:
nur:"623"
NUR-code (een classificatie van de uitgever) 

url:
url:stad.gent
URL waar het resultaat beschikbaar is

awards:
awards:"man booker prize"

functiecode:
author_relator:trl
author_relator:saxofoon
Mogelijke waarden: vaste functiecodes, verwoordingen uit functie 'vrij veld'

bibno: 
bibno:2722901
OpenVlacc-nummer

isbn:
isbn:9789044610420

issn:
issn:10771-8179  

ean:
ean:7318599915418

uitgeversnr: 
uitgeversnr:"47715-8"

sourceid:
sourceid:HFX7489
Identificatienummer in een andere databank, bv. CDR-recordnummer

frabl:
frabl:"35A28B3E75F1ACA0"
De frabl is de code waarop verschillende edities gegroepeerd worden. Door erop te zoeken zie je alle uitgaven, die normaal samen weergegeven worden, zonder groepering als een resultatenlijst. Dit is ook de link onder "Toon alle gelijkaardige uitgaves" die je bij de detailweergave van een catalogusitem onder de tab 'Details' terugvindt.

tracktitle:
tracktitle:”my favorite things”
Titel van een track

year:
year:2009
Publicaties uitgegeven in 2009

subset:
subset:nieuw
Aanwinsten van de laatste 7 dagen (of twee weken of maand), zonder artikels, tracks & tijdschriften.
In plaats van "nieuw" kan er ook "recent1w" of "laatsteweek" gebruikt worden. Alle opties:
nieuw / recent1w / laatsteweek
nieuw2w / recent2w / laatste2weken
nieuw1m / recent1m / laatstemaand

dateentered:now-7d
dateentered:now-7d..
Ingevoerd in de laatste 7 dagen

dateacquired:now-7d
dateacquired:now-7d
Aanwinsten van de laatste 7 dagen (enkel in lokale catalogi, niet op bibliotheek.be)

Andere mogelijkheden om een datum te vormen:
now: vandaag
d, day, days: je kan dagen optellen of aftrekken
m, month, months: je kan maanden optellen of aftrekken
y, year, years: je kan jaren optellen of aftrekken
c, century, centuries: je kan eeuwen optellen of aftrekken

Exacte datum zoeken: 
dateentered:20130624 
Ingevoerd op 24/6/2013

Datumbereiken zoeken: 
..1900: alles tot 1900 bv. alle publicaties uitgegeven na 1900 year:..1900 
2010..: alle aanwinsten na 2010 bv. dateacquired:2010.. 
1990..1995: alles ingevoerd tussen (en inbegrepen) 1990 en 1995 bv. dateentered:1990..1995

 

Zoekindexen voor bibliotheekmedewerkers

Deze indexen (PBS-specifieke indexen) zijn vooral bedoeld voor bibliotheekpersoneel. Ze doorzoeken de velden uit het plaatskenmerk. Ze bieden de mogelijkheid om één onderdeeltje van de collectie in de kijker te zetten.

De indexen zijn zo gebouwd dat ze werken per 'branch' (locatienaam). Locatienamen moeten correct gespeld worden, ze zijn meestal samengesteld uit de naam van de gemeente/naam van de locatie. 


pbs-barcode:

 • zoek naar een specifiek exemplaar om het in de kijker te zetten
 • pbs-barcode: combineer je met branchnaam, pipe-teken en de barcode van het gezochte exemplaar
      bv. pbs-barcode:jette|0236982080

pbs-loc:

 • toon de collectie van een bepaalde locatie van de bibliotheek
 • pbs-loc: combineer je met branchnaam, pipe-teken en de volledige locatiecode
      bv. pbs-loc:maldegem|OBMG_MGVA

pbs-subloc:

 • toon de inhoud van een bepaalde sublocatie van de bibliotheek
 • pbs-subloc: combineer je met branchnaam, pipe-teken en de sublocatiecode
      bv. pbs-subloc:gent/hoofdbibliotheek|4F

pbs-class:

 • toon de inhoud van alles met dezelfde 'Aard van het werk/PK-genre'
 • pbs-class: combineer je met branchnaam, pipe-teken en code van de aard
      bv. pbs-class:Antwerpen/Antwerpen|SPR

pbs-signature:

 • geef weer wat dezelfde signatuur heeft
 • pbs-signature: combineer je met branchnaam, pipe-teken | en de signatuur
      bv. pbs-signature:sint-gillis-waas|738.8

pbs-zizo:

 • toon de records met deze ZIZO-code in het plaatskenmerk. Let op: dit werkt alleen als de ZIZO-code afzonderlijk in het plaatskenmerk doorkomt (niet bij Brussel en PBS Limburg)
 • pbs-zizo: branchnaam pipe-teken en ZIZO-code
      bv. pbs-ZIZO:lokeren|WTUIT

Mijn Bibliotheek (verlengen, lijsten, lidkaarten beheren, ...)

Waarom een Mijn Bibliotheek profiel aanmaken?

Als je een profiel hebt bij Mijn Bibliotheek kun je:

 • jouw ontleende materialen online verlengen of gewenste items reserveren
 • thuis de digitale collecties van de bib bekijken: GoPress krantenarchief, Fundels, e-boeken ...
 • een overzicht van je kosten bekijken
 • lidmaatschappen van verschillende bibliotheken of verschillende gezinsleden samen beheren. Aan één profiel kun je zoveel lidkaarten koppelen als je wenst.
 • lijstjes maken en bewaren van je favoriete bibliotheekitems

Hoe maak ik een Mijn Bibliotheek-profiel aan?

Klik op "Aanmelden bij Mijn Bibliotheek" en klik op de aanmeldpagina de link "Maak een profiel aan" aan.

faq Mijn Bibliotheek - account maken

Volg de stappen van het registratieformulier:

 1. Geef het e-mailadres op dat je wil gebruiken voor je profiel, klik "Ga verder". 
 2. Vul je bibliotheek in, klik "Ga verder". Opgelet: inwoners van Halle-Zoersel, kiezen ook voor bibliotheek Zoersel.
 3. Koppel je lidmaatschap aan je profiel: neem je lidkaart of identiteitskaart bij de hand. Bij bibliotheekkaartnummer vul je de nummer op de achterkant van je lenerskaart in OF je rijksregisternummer. Laat alle spaties, streepjes of puntjes wegvallen. Je geboortedatum vul je in volgens het formaat dd/mm/jjjj.
  Deze gegevens heb je in het vervolg niet meer nodig om Mijn Bibliotheek te gebruiken!
  Opgelet: Heb je een volledig rode bibliotheekkaart? Dan dient de 0318 weg te vallen.
 4. Vervolledig je Mijn Bibliotheek-profiel: hier kies je een eigen wachtwoord en een gebruikersnaam. Daarmee kun je later inloggen op onze site. Klik op “Profiel aanmaken”. 
 5. Als laatste stap bevestig je je e-mailadres via de mail de je kreeg en je bent klaar!

Hoe kan ik een overzicht krijgen van mijn uitleningen en mijn uitgeleende materialen verlengen?

Meld je aan bij Mijn Bibliotheek om je uitleningen te bekijken en om de uitleentermijn van uitgeleende items te verlengen. Nog geen profiel? Volg deze stappen.

screenshot user menu

Wanneer je bent aangemeld kun je het gebruikersmenu gebruiken om je persoonlijke gegevens te consulteren. Het bekijken van je uitleningen vind je als eerste optie terug.

Als je meerdere lidkaarten gekoppeld hebt kies dan de bibliotheekkaart waarvan je de uitleningen wenst te bekijken.

Bij elk item kun je zien wanneer en in welke bibliotheek je het geleend hebt. Je ziet ook hoe lang je uitleentermijn nog loopt, of dat deze vervallen is. Items waarvan je de uitleentermijn kunt verlengen hebben een verlengknop. Zie je geen verlengknop? Dat betekent dat de uitleenvoorwaarden van jouw bibliotheek geen verlenging meer toestaan. Bovenaan het overzicht is er ook een knop waarmee je in één keer alle items die verlengbaar zijn kunt verlengen.

Hoe koppel ik extra lidkaarten aan mijn Mijn Bibliotheek profiel?

Meld je aan bij Mijn Bibliotheek en kies bij je gebruikersnaam in het gebruikersmenu de optie 'bibliotheken en lidmaatschappen'.

Je ziet een overzicht van alle reeds gekoppelde lidmaatschappen. 

Klik onderaan de pagina op de Voeg bibliotheekkaart toe knop en volg de stappen.

Overige

Kan je e-boeken uitlenen in de bib?

Ongeveer midden 2020 zullen we e-boeken kunnen uitlenen via onze bibliotheek. De dienst zal gratis zijn. Je kan 2 titels uitlenen voor 6 weken en 2 boeken reserveren.
De e-boeken worden zowel aangeboden als een app voor mobiele toestellen, als applicatie op persoonlijke computers waarmee men de e-boeken op een e-reader kan plaatsen, en als online toepassing.

In afwachting van deze e-boek applicatie kunt u al bij volgende projecten terecht voor gratis e-boeken                                       

 • digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren
  Digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden.
   
 • gutenberg project
  Een internationaal vrijwilligersproject dat meer dan 53.000 klassiekers uit de wereldliteratuur vrij toegankelijk maakt als e-boek in epub, pdf of kindle-formaat. 

Kan ik boeken schenken aan de bib?

De bib kampt met plaatsgebrek en wil haar klanten graag een zo actueel mogelijk aanbod boeken en andere materialen bieden. Daarom aanvaarden we geen schenkingen.
Je kan met oude boeken terecht bij tweedehands boekenwinkels zoals De Slegte, kringwinkels of het containerpark.

Hoe kan ik tips krijgen voor een goed boek voor volwassenen?

Als je zin hebt in een goed boek voor volwassenen, maar je kan niet kiezen, of je weet niet waar je moet beginnen, kan je onze dienst Mijn Leestipper gebruiken.

Via Mijn Leestipper ontvang je maandelijks persoonlijke leestips op jouw maat uit de fictiecollectie van onze bibliotheek. De tips worden geselecteerd op basis van je leesvoorkeur en je leenhistoriek, de boeken die je eerder al las dus.

Om een zicht te krijgen op je leesvoorkeuren, vul je eerst een korte vragenlijst in bij het aanmaken van een profiel op Mijn Leestipper. Je kan dan meteen je persoonlijke leestips – nieuw werk maar ook klassiekers – bekijken op de website, maar je ontvangt ook maandelijks een teaser via mail.

Per boek zie je een beknopte samenvatting en info over de beschikbaarheid, het aantal pagina's, plus eventuele bekroningen. Je kan de geadviseerde boeken bovendien op een leeslijst plaatsen of reserveren.

Hoe werkt het?

1. Surf naar Mijn Leestipper
2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account
3. Vul de vragenlijst in
4. Je krijgt meteen leestips!
5. Als je je mailadres opgeeft, brengen we je maandelijks op de hoogte als er nieuwe tips klaarstaan.

Hoe kan ik een geschikt jeugdboek vinden?

Boekenzoeker helpt iedereen tussen 0 en 18 jaar bij het kiezen van een boek. Aan de hand van criteria die jij kiest, geeft Boekenzoeker je boekentips, aangepast aan jouw leeftijd en wensen. Honderden boeken wachten om door jou ontdekt te worden!
Surf snel naar www.boekenzoeker.be.

Wat kan je allemaal kopen in de bib?

Bij ons kan je terecht voor het aankopen van:

- restafvalzakken en pmd zakken
- geschenkcheques van Zoersel
- fiets-en wandelkaarten
- stratenplan